2021-10-03 987 浏览
大埔街市多美食就听得多,平时真系好少入去寻宝。难得几位朋友仔唔怕远肯陪我试新嘢因为睇咗电视台节目先知街市里面有档隐世私房菜,今晚得我地一枱,感觉好似包场咁,食饭时仲有live music伴住好chill先上咗足料鸡汤比我哋润下喉龙,第一道系清蒸海斑,厨师细到将条鱼切开一块块,放便我地拎,而且火候到位,唔会太老/唔熟,仲食到嗒嗒骨胶原添之后上嘅海虾好嘢味,配合一啲麻辣嘅感觉,好开胃,海虾嘅新鲜度可以提高点咸鸡系其中必食嘅菜式,平平无奇嘅外表,食落劲滑身而且唔觉有雪味清蒸豆腐酿肉饼,豆腐滑到不得了,捞饭一流生煎藕饼配埋啲青瓜一齐食,感觉清新减低油腻感最后系香煎饱鱼并黑椒水蜜桃,鲍鱼清晒内脏,水蜜桃加咗黑椒粒😶最后仲有烚菜同嗒太租嘅糖水,满足完满嘅一餐

清蒸豆腐酿肉饼,豆腐滑到不得了,捞饭一流

生煎藕饼配埋啲青瓜一齐食,感觉清新减低油腻感

最后仲有烚菜同嗒太租嘅糖水,满足完满嘅一餐