2018-04-17
难得亲戚过黎香港玩又预留左一晚等我地带佢去玩,咁就紧系带佢去山顶啦,去睇香港最出名既夜景。今次黎呢间餐厅之前有朋友介绍过,话野食好正又靓景。咁难得黎到山顶就紧系要试下啦。打电话book枱既时候有讲明想要窗边位,我地book左8点半,去到大约等多15分钟左右就有位啦。 餐厅装潢好有外国风格,由于我地坐窗边位,睇到晒香港既夜景,好正好靓,餐厅既灯光都比较暗,可以更清晰咁欣赏夜景~好啦,到美食部分啦~餐厅叫野食既部分都好特别,每张枱都有个牌俾你反转去令服务员知道你需要佢地帮忙。唔洗你举手架~呢个阿甘冻虾好清爽,都食到虾既鲜味,沾上酱汁,酸酸甜甜,好清新。如果系芝士爱好者一定要叫呢碟,好浓郁既芝士味,通粉亦好有口感而唔系一pat野咁。不过如果一个人食晒就都几腻下。佢啲炸物外面层炸粉都好薄而且有味道,脆卜卜,仲有几款酱供选择,岩晒唔同人口味蒜茸包好香蒜茸味,面包外脆内软,一流叫左个饮品,饮完之后可以叫店员帮你洗干净只杯带走,系闪光杯黎,杯底仲可以投影阿甘虾既logo,当手信带走🤭我地一行8人,大家都食得好满足。其实仲有叫到其他食物,但系就觉得以上呢堆仲最值得推介!虽然价钱有小小贵,但一边望住香港
好啦,到美食部分啦~
蒜茸包好香蒜茸味,面包外脆内软,一流
虽然价钱有小小贵,但一边望住香港夜景一边食美食,简直系人生一大乐事,所以都值既。如果钟意食虾既朋友就更加一定唔可以错过呢间餐厅啦!!