2019-11-03
星期日中午系新城市行到肚饿,但沙田又得d连锁舖,有d闷...😪既然今日有揸车,就拣左去大围🤔反正呢个地方平时冇咩事都唔会黎🤣🤣-黎,睇睇个门面先台湾揾食节目「食尚玩家」都介绍过,OK,就睇下佢咩料🤣🤣-经过N分钟选择困难,我地最后嗌左:1)叉烧鲍 $98扣鲜鲍鱼/日式叉烧/高汤/扁阳春面Braised abalone/Japanese barbecue pork/Supreme broth/Flat noodles2)绵花鸡 $88鹿儿岛地鸡肉/鱼肚/北菇/云腿丝/高汤/扁阳春面Kagoshima chicken/fish maw/black mushroom/Julienne Yunnan ham/Supreme broth/Flat noodles 汤底好好饮😭食得出系有心机肴,个面都好特别,扁阳春面,口感系烟韧同幼身既,食厌左普通车仔粉面果d可以黎试🤤呢个绵花鸡个汤有落鱼肚肴,黏黏地咁骨胶原爆棚🤤-埋单2个人$188,其实都系同食个pasta一样,但呢间野咁有香港特色,系值既😽
黎,睇睇个门面先
台湾揾食节目「食尚玩家」都介绍过,OK,就睇下佢咩料🤣🤣
经过N分钟选择困难,我地最后嗌左:
1)叉烧鲍 $98
扣鲜鲍鱼/日式叉烧/高汤/扁阳春面
2)绵花鸡 $88
鹿儿岛地鸡肉/鱼肚/北菇/云腿丝/高汤/扁阳春面
呢个绵花鸡个汤有落鱼肚肴,黏黏地咁骨胶原爆棚🤤