我对杏仁一直情有独钟,源自于细个经常饮到一位姨姨现磨既杏仁糊,自此爱上其独特香气,一直等待有更多杏仁甜品既出现。而最近我系IG见到呢间主打杏仁既糖水店,二话不说就黎试试!白x湖水绿色既简约装修风格,天花板挂起束束吊灯,几浪漫。坐位充裕,因为下午时分去所以岩岩好包场,但临走时候就开始愈来愈多人。除左杏仁,餐牌仲有好多唔同款式,双皮奶、燕窝都系人气之选,仲有桃胶、炖奶等等,好养生~杏仁迷必吃首选 — 杏仁茶吸吸系列,杏仁每日新鲜现磨,仲有几款口味拣,即刻要嗌番杯!椰皇桃胶炖双皮奶,非常足料,好够奶香味得黎又食到椰子味,炖奶软滑,配上桃胶增加口感,香甜又美味!芒果奶昔双皮奶,味道酸酸甜甜,带有三种口感,双皮奶同样细滑。吕宋芒小丸子杏仁茶吸吸,见系夏天就拣左杯芒果x杏仁茶,杏仁茶清香配上酸甜芒果,整个感觉意外地夹,里面仲有烟韧既小丸子同芒果粒,口感十足!有时饮奶茶,不如饮一杯杏仁茶,健康又养颜~
自此爱上其独特香气,一直等待有更多杏仁甜品既出现。
而最近我系IG见到呢间主打杏仁既糖水店,二话不说就黎试试!
白x湖水绿色既简约装修风格,天花板挂起束束吊灯,几浪漫。