呢间小店唔系开咗好耐,今次先至系第一次食~入咗嚟睇到个Menu原来最出名系食荷兰松饼,讲真真系冇乜点食过🤔所以就决定叫两款嚟试吓~我拣咗香辣虾咸蛋黄忌廉扭纹通粉配荷兰松饼 ($113),上到碟觉得真系好得意,佢系一堆通粉铺咗喺个松饼上面🤣开头真系唔知点食,决定食咗啲通粉先~呢个通粉嘅咸蛋黄味真系超香,但因为佢通粉份量唔算好多,所以都唔会觉得好Heavy~食咗一半通粉就开始切落个荷兰松饼度,食落口好香,而且都算几松软,但因为佢唔算好空气,所以食落都几饱㗎🤣试过将佢同啲通粉一齐食嘅感觉好得意,不过会有少少唔惯成口都系淀粉质🤣男朋友就拣咗烟三文鱼忌廉扭纹通粉配荷兰松饼 ($108),啲烟三文鱼切到细细块,份量都唔少,加上忌廉都好creamy,整体嚟讲都算唔错👍🏻饮品方面,平日晏昼嘢饮半价,我就叫咗一杯Single origin chocolate ($25)😽首先要赞一赞佢个拉花,真系非常靓,呢杯朱古力都算几浓郁,而且系带有少少苦嘅朱古力,我都几钟意☺️男朋友就饮Matcha latte ($23),正常发挥啦~第一次食呢间小店觉得唔错,不过喺大埔嚟讲佢嘅价钱都算比较进取,未必成日都会过嚟食啦

香辣虾咸蛋黄忌廉扭纹通粉配荷兰松饼

烟三文鱼忌廉扭纹通粉配荷兰松饼

Single origin chocolate

Matcha latte

第一次食呢间小店觉得唔错,不过喺大埔嚟讲佢嘅价钱都算比较进取,未必成日都会过嚟食啦~
2022-10-17
香辣虾咸蛋黄忌廉扭纹通粉配荷兰松饼