2024-01-14
Happy Friday放工后 约埋一班同事一齐去中环聚餐同事话想试下呢间餐厅 一行4人马上出发******************************食物s:🍳Scoth Egg (2pcs)平时比较少见苏格兰蛋 感觉新奇 外层炸得酥脆 以香肠包住 并以沙律伴碟 卖相好靓 切开成四旧 啱晒同朋友仔开心share🤗🍝 Carbonara 卡邦尼意粉酱汁比较黏稠 相对亦较易凝固食落咸咸哋 配上温泉蛋能令味道更丰富🥪Classie Reuben SandwichSandwich 烤得金黄香脆 配上香脆薯条🍡Shuimp Paste Chicken Lollipop 大澳虾酱炸鸡 炸鸡大大旧炸得非常香脆 内里保留肉汁 🐔Roasted Half Chicken with corn推介呢道招牌香草烤鸡(半只)配焦糖粟米🌽烤鸡总系特别有节日气氛❣️鸡肉烧得香口 皮脆且带香浓鸡油味鸡肉肉质非常嫩滑 又够Juicy😝伴碟嘅烧粟米带有牛油香 甜甜哋好香口🐖Australian Grass FedRibeye(250g) with Roasted Veg澳洲草治肉眼扒啖啖肉 配上烤杂菜更丰富🥞Toff
同事话想试下呢间餐厅 一行4人马上出发
食物s:
🍳Scoth Egg (2pcs)
平时比较少见苏格兰蛋 感觉新奇
伴碟嘅烧粟米带有牛油香 甜甜哋好香口
🐖Australian Grass Fed
Ribeye(250g) with Roasted Veg
澳洲草治肉眼扒啖啖肉 配上烤杂菜更丰富
🥞Toffee Apple & Rum Raisin Pancake
Pancake新鲜焗起 外层脆酥 内层松软 食落充满蛋香味
🍹(Ice)Fresh Fruit Peach Tea
味道清新 仲有粒粒桃肉
🥤 HH Oolong -Chi
荔枝乌龙带有酒精嘅饮品 味道都几易入口
☕Sesame & Charcoal Latte (Ice)
🍵抹茶咖啡 Matcha Latte (Hot)