2023-12-24 44 浏览
呢间西餐厅坐落喺北角汇,对出就系海景,有室内室内位置,用上复古水手风格装修⚓️,几靓几阔落。菜式选择好多,由pizza、意粉、意大利饭、扒类乜都有齐,仲加入东南亚fusion特色,有一啲中东口味嘅西餐,菜式整体都比较重口味!餐厅仲有提供set menu,三百几蚊已经有两个main,仲要大大份,真心抵食!------------------------------🐟◖吞拿鱼金块配芒果辣酱◗ $148吞拿鱼厚切,裹上芝麻粒,食落好香好脆,淋上秘制芒果辣酱,辣辣地又几清新🥩◖肉眼扒12 oz◗ $298个肉眼扒真系好大块,叫咗五成熟,里面嘅粉红色超鲜嫩!肉质好软腍juicy,牛味浓郁,而且带炭烧嘅香味,简单点少少盐已经好够,推介!🍖◖炭烧猪肋骨(半)◗ $178半分猪肋骨都唔少嘢,有成六条骨,啲肉超易拆啖啖肉!面头涂上茄汁底嘅烧烤酱,再拎去烤焗,边位有少少脆口,腌得几入味🌮◖墨西哥鸡肉夹饼◗ $128墨西哥夹饼里面满满嘅芝士同鸡肉馅,配上三种酱料:牛油果酱、莎莎酱同sour cream,觉得牛油果酱同佢配合得最好。整体味道觉得还好,略嫌馅料偏咸少少,唔太食到芝士或者鸡肉嘅香味~🥭◖Ma
🐟◖吞拿鱼金块配芒果辣酱◗ $148

🥩◖肉眼扒12 oz◗ $298

🍖◖炭烧猪肋骨(半)◗ $178

🌮◖墨西哥鸡肉夹饼◗ $128

🥭◖Mango Smoothies◗ $48
芒果沙冰打得好幼滑,饮落味道唔会好假好甜,唔错!

🌟 Encore指数:8.9/10