2018-08-22
个一日系朋友ge生日,我地本身个日日头有事要做,所以想系附近揾一间睇落好食又有格调ge餐厅同佢庆生。因为本身朋友好中意食牛排,行过见到呢间餐厅嘅灯光偏暗,而且入面装修都几有情调,最后就简左呢间餐厅食。我地每人叫左一个肉类嘅套餐,我叫嘅系七成熟安格斯西冷排配薯条,男朋友叫嘅系五成熟安格斯肉眼排配薯仔。最先到嘅系餐汤同餐包,餐汤十分香,饮起上黎就不过不失。饮品叫左一杯fruit punch,饮起上黎有D似系酒吧饮野嘅feel。终于等到个主菜!就系期待左好耐嘅西冷排。果然冇令我失望,西冷排一咬肉汁就出哂黎,仲要十分厚肉!配上磨菇汁完全唔会盖过肉汁嘅味道~今次食呢间餐厅俾到好好嘅回忆我地,一黎餐厅环境好有格调,系好适合庆生或者情侣食饭嘅地方,二黎店员都好友善,服务态度好好。有机会都想再黎呢度食饭~
最先到嘅系餐汤同餐包,餐汤十分香,饮起上黎就不过不失。
有机会都想再黎呢度食饭~