2021-08-28
想同朋友去间居酒屋,食野、饮酒🍻、倾计👯♂️最重要系想感受下日本既气氛😂怀缅下日本食物😞今次拣左间位于尖沙咀既居酒屋😚佢既位置比较隐世😮我花左少少时间先揾到😆剩系门面已经好有日本既感觉😝真系要赞一赞😳餐厅入面既摆设、布置都好有日本居酒屋feel🇯🇵店主好有心思营造呢个气氛呀!👍🎌紫薯沙律 $90喺出面行到㷫烚烚,食呢个沙律最好不过!紫薯味道清新,甜甜地又冻冻地,有凉快既感觉💜紫薯上加左三文鱼籽,多左份咸香💕系一碟几开胃既前菜😊🎌烧野菌三重芝士蛋饼 $110推介‼️好香、热辣辣既蛋饼♨️芝士同蛋饼味道好夹,加入左野菌同香葱,令到个蛋饼唔会太单调~芝士份量好足🤤每一啖都食到浓浓既芝士味,身为芝士控既我觉得好满足❤️🎌三文鱼籽紫菜胡麻酱冷面 $130用胡麻酱捞冷面,捞得几均匀,每条面条都有胡麻酱😛上面铺满紫菜,几香口😚仲有三文鱼籽💓令口感更加丰富😆🎌盐烧提子烧五花腩卷 $110几特别,有惊喜‼️咬落去既时候,除左有烧得好香既五花腩味,仲竟然有甜甜既提子味🍇,而最估唔到既,系个味出奇地夹👍味道好丰富,有少少juicy咁,几得意🤩🎌汁烧香葱牛肉卷 $90牛肉味浓,亦配上左香葱既味道~佢地真系perfec
最重要系想感受下日本既气氛😂怀缅下日本食物😞
剩系门面已经好有日本既感觉😝
真系要赞一赞😳
餐厅入面既摆设、布置都好有日本居酒屋feel🇯🇵
店主好有心思营造呢个气氛呀!👍
🎌紫薯沙律 $90
喺出面行到㷫烚烚,食呢个沙律最好不过!
紫薯味道清新,甜甜地又冻冻地,有凉快既感觉💜
紫薯上加左三文鱼籽,多左份咸香💕
系一碟几开胃既前菜😊
🎌烧野菌三重芝士蛋饼 $110
推介‼️好香、热辣辣既蛋饼♨️
🎌三文鱼籽紫菜胡麻酱冷面 $130
用胡麻酱捞冷面,捞得几均匀,每条面条都有胡麻酱😛
上面铺满紫菜,几香口😚仲有三文鱼籽💓令口感更加丰富😆
🎌盐烧提子烧五花腩卷 $110
几特别,有惊喜‼️
🎌汁烧香葱牛肉卷 $90
牛肉味浓,亦配上左香葱既味道~
佢地真系perfect match!
不过我系食五花腩卷先,一路食一路仲怀念紧五花腩卷既味道😅
去居酒屋,当然要叫支酒饮下啦🤎🤎
好surprise店主收藏左咁多只靓杯,即刻忍唔住借黎打下卡先🥰