2019-01-13 1158 浏览
今次嚟到哩间好有格调嘅餐厅,点咗一系列健康素食~🥗FAMA Daily Bowl $118+18哩个自选沙律摆盘好靓,加上颜色鲜艳又食材新鲜,非常好食!我地拣咗店员推介嘅Greek yogurt sauce,估唔到佢帮手盖过咗啲Kale嘅苦味🥬,令个沙律入口更清新~ 其中有道配料Beetroot Hummus(红菜头鹰咀豆泥)算系最浓味嘅配料,配上清淡嘅沙律就又几恰到好处。另一个配料Baked organic tofu cake口感好特别,与其话佢系豆腐,我会觉得佢咬落比较实,有啲似压实咗嘅海绵蛋糕,为沙律带嚟多一份饱足感。仲有够熟嘅牛油果同够淋嘅Baby carrot🥕,又唔会有草青味,十分讨好~ 牛油果🥑够熟,一咬即溶非常好~🥒Portobello Raw Zucchini Noodles w/ Basil Cashew Pesto $88Zucchini Noodles听就听得多,食就真系第一次~ 本身以为生嘅瓜扮面应该唔会太令人入到戏,但估唔到个瓜够爽脆,加上少少胡椒/盐作调味同埋个青酱,令清淡嘅意大利青瓜几有意粉感觉。配料方面大啡菇🍄好好味,同埋继续有满满熟透嘅牛油果🥑,而且
今次嚟到哩间好有格调嘅餐厅,点咗一系列健康素食~

🥗FAMA Daily Bowl $118+18

FAMA Daily Bowl

Zucchini Noodles听就听得多,食就真系第一次~ 本身以为生嘅瓜扮面应该唔会太令人入到戏,但估唔到个瓜够爽脆,加上少少胡椒/盐作调味同埋个青酱,令清淡嘅意大利青瓜几有意粉感觉。配料方面大啡菇🍄好好味,同埋继续有满满熟透嘅牛油果🥑,而且虽然同沙律一样有车厘茄🍅,而且哩啲茄睇落好干身,点知一咬就爆汁,好惊喜!

总括而言,哩度间食物食香味俱全,真系要嚟多几次mix多几个salad
2018-11-26
FAMA Daily Bowl