2022-06-09
今日同朋友去大馆睇野,入咗其中一个展览馆,一路行上去发现咗呢间餐厅♥️ 门口好似展览馆一样,有好多唔同展品,行入少少就系餐厅范围,整体设计都好简洁,以白色同木类素材为主,餐厅主要系自助形式。我哋叫咗几款推介食品,吉列猪扒乌冬个人就唔推介,因为猪扒唔系现成炸的,有少少雪藏味,但系乌冬质地好食,烟靭感十足。另外一个炸鸡三文治 chicken sando,非常多汁,面包亦都比想像中松软,其实都几足料重点一题系饮品,叫咗一个酒精类姜味cocktail, 一个系推介的Sesame Mountain。芝麻果边有淡淡椰子奶香,个人觉得有少少甜,但系整体感觉都好香浓同好滑。 另外姜味cocktail,唔会太浓烈,反而有少少解油腻嘅感觉不得不提系最后的蜜瓜雪糕,真系世界级好食。蜜瓜甜度相当高,质地有少少似雪芭多个雪糕,一啲都唔漏。 Strawberry Sando 士多啤梨相当之甜同新鲜,面包好软熟 中间啲cream cheese都好香,呢一个真系大件夹抵食,因为冇谂过中间嘅料系咁足。 食物打卡到一流♥️应该会再带朋友去
食物打卡到一流♥️应该会再带朋友去
吉列猪扒/汤乌冬