2019-03-06
放工后约咗朋友喺尖沙咀行街,行到TheOne附近开始肚饿,就睇下附近有咩食。喺Openrice search下见到呢间餐厅好似几好,就去试下。入到去装修环境确实唔错,餐厅分咗室内室外两part ,室内空间唔算大,而室外就铺晒草皮可以饮下酒咁都几chill。至于野食方面,先送上面包,面包用个铁盒装住几特别,暖暖地唔会太硬。主菜我拣咗慢煮西班牙黑毛猪脊肉,卖相唔错,本身都惊猪会好靭,但切落好淋,再加上猪脊肉上面加咗层面包糠,脆脆地几好食。呢个真心推介。而我朋友就拣咗海鲈鱼柳配牛油果酱。朋友觉得鱼柳味道啱啱好,但我食落就觉得咸咗少少。而鱼柳下面就铺咗炸过嘅羽衣甘蓝垫底,咸咸地几正。整体黎讲环境嘢食都唔错,但如果食物份量可以大啲就更好。下次揾日Happy Hour嚟饮嘢先。