2024-01-24 586 浏览
🍽️ Grind & Brew 📍九龙城启德协调道2号AIRSIDE 2楼L218B-L218C号舖-难得喺启德放工,梗系去埋附近嘅Airside行吓啦❤️❤️住附近嘅朋友仔介绍一间好有格调嘅餐厅,一于食吓佢😆😆💫Mentaiko Crab Meat Pizza($138)脆卜卜又挺身既纯素薄饼批底上有满满既明太子酱、蟹肉、飞鱼籽同埋芝士🤩🤩🤩加埋少少紫菜做点缀🤭🤭🤭好有和风既感觉🎏🎏口味特别得黎又几好食🍕🍕香脆既饼底加上足料既toppings,佢真系比多数嘅连锁餐厅都好食、高质!👍🏻👍🏻👍🏻💫Spicy Garlic Prawn Spaghetti($158)呢个意粉好惹味!佢系一个有好多辣椒片、蒜头、罗勒同埋意大利番茜既无麸质意粉,味道极香浓,但系辣得来又好过瘾🌶️🌶️🌶️而且意粉口感烟韧,绝对拍得住意大利食既意粉❤️❤️不得不提到佢嘅虾,每只都好弹牙,而且数量好多🦐🦐🦐🤌🏻🤌🏻🤌🏻💫Berry Twin Shake($72)超香莓味!蓝莓红莓同埋士多啤梨嘅组合不嬲都正!加埋蜜糖同埋椰奶,成件事非常清新啊🍃🍃最钟意系佢有好多莓果嘅粒粒😘😘系饮得到既fresh💫Garden Of Avalon($6
🍽️ Grind & Brew

💫Berry Twin Shake($72)

💫Garden Of Avalon($68)
绿茶味好浓郁,配上牛奶布甸,令绿茶更加易入口😍😍😍欣赏佢唔会太甜,饮得好舒服🫶🏻🫶🏻最钟意佢嘅抹茶雪糕,又香滑又浓郁😋😋😋

🌟睇到餐厅嘅Menu,发现餐厅系主打澳洲天然种植嘅有机咖啡豆🤩🤩难怪朋友不停介绍,真系啱晒钟意饮咖啡嘅人🤭🤭

🌟另外餐厅提供无麸质饮食、Cocktail等食物👍🏻👍🏻适合唔同需要嘅人😍😍而且仲系宠物有善餐厅,啱晒大家带宠物嚟chill下😙😙

🌟除咗Menu上面嘅食物之外,原来餐厅仲有bagel🤩🤩🤩极吸引🔥🔥下次要再嚟试吓啊!

🌟餐厅仲售卖唔同嘅澳洲精品,例如有机咖啡豆、自家设计衣服、环保袋等等🥰🥰感觉同其他餐厅好唔一样,有种远离繁嚣嘅感觉🥳🥳🥳

推荐指数:4/5
抵食指数:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#Grindnbrewhk #Kaitak #启德 #启德美食 #Glutenfree #Vegan #Airside
@grindnbrewhk