2017-07-01 244 浏览
又一个一家大小老嫩唔知食乜好嘅假日晚上,身为家嫂老婆妈咪嘅我就肩负起揾好嘢食嘅责任。搜索一轮决定近近地试新嘢。一去到门口就见到一个小小儿童游戏区,就响我家两位小姐冲埋去之前,妈咪我二话不说拖实佢哋,约定食完饭再出嚟玩,(因为真系好鬼肚饿)。当然我要做个守信用嘅妈咪,食饱饱就出返去碌吓啦~😁严夏就梗系配冻饮啦~响一间用海洋为主题嘅餐厅就更需要有一杯海洋风特饮衬托下(好藉口)于是大小姐就决定叫呢杯👇见到都开心呀! 直头去咗海滩度假咁😎有得食! 有得食! 先嚟三文鱼鱼子炒饭。个饭炒得ok,呢款米较长身好,啲三文鱼无炒到好干,仲保留到三文鱼嘅甘香,再加上鱼子嘅喊香味,唔错㖞。再嚟一碟海蚬扁意大利面。本来不寄予期望,谁知只义翻起嘅系蚬多过面!仲要啲蚬系好大只,虽然预咗会系急冻嘅(估下咋。)但又几有蚬味同唔霉,呢个我几钟意。再嚟一客系今餐嘅心水推介:炸磨菇呢个真系好好味,不过大家食时真系要小心啲。。。事关佢系即炸,都唔紧要,奇就奇在佢炸到里面有好多磨菇汁流出嚟! 咬落去𠮶下真系“辣亲”!个“辣”完之后,啲磨菇香味就飘出嚟,再加埋头先啲汁,好味到一个点呀~之后仲有夏威夷pizza 薄批,芝士好多好

)。当然我要做个守信用嘅妈咪,食饱饱就出返去碌吓啦~😁

于是大小姐就决定叫呢杯👇

见到都开心呀! 直头去咗海滩度假咁😎

有得食! 有得食!
先嚟三文鱼鱼子炒饭。

再嚟一客系今餐嘅心水推介:炸磨菇
呢个真系好好味

之后仲有夏威夷pizza 薄批,芝士好多好香,𠮶批底脆脆地都唔错。

赞咗成晚,点都有嘢弹嘅~ 呢份牛柳系成餐最贵个最唔好食嘅!
啲肉一啲牛味都无,得个大字,又有筋,垫底𠮶啲豆同粟米仲有味过块扒,总之就系唔好食!叫多两款小食好过。。。

总括而言,佢哋嘅环境好有海滩feel,食物都算唔错嘅。系依家个个都日韩料理满街嘅情况下,呢间系较特别又几好嘅选择,间中去下都ok㗎。

2017-06-25
  • 乡村风味炸蘑菇