2017-01-12
成日都食呢座大厦嘅Cafe,但系就未试过呢一间,今日忍唔住入去试吓,因为搭电梯𠮶阵见到佢嘅menu都几吸引而且又有每个set减$20嘅coupon咁觉得几抵,就同两个同事去试吓啦,一入到去间餐厅真系好有情调,职员都几Nice但系竟然lunchtime嘅时间𠮶度冇乜人,我哋每人叫咗一个lunch set!!!set ge野饮有得拣唔同味ge茶~每个set有一个沙律同一个soup~~~~今日ge汤系忌廉汤,汤真系唔错,超浓,似系打碎晒唔同ge mushroom去做出黎ge,沙律冇乜特别,配搭沙律醋的~Dried Shrimp, Scallop, Baby Spinach, Risotto ($88)讲咗个意大利饭先啦, 帆立贝都几大粒系珍宝o个只,入边生生地煎得ok架~但系呢个Risotto食落去感觉竟然似糯米饭多啲,坦白讲其实唔当佢系一个risotto真系正ge,佢有啲似腊味饭,有虾米,真心香味十足。不过同职员o个ge忌廉汁risotto扯唔上关系hahaa,而有火箭菜结果出嚟系一块火箭菜分开4片,可以多少少~系真系大粒ga,同埋系口感唔错~个底ge油都较多,同埋risotto本身已经硬
而有火箭菜结果出嚟系一块火箭菜分开4片,可以多少少~
Chile Sea Bass, Pumpkin Sauce
另外一位同事食咗鱼一嚟到已经闻到好香份量都OK嘅,而且见到入边啲肉质都仲好嫩滑,
Smoked Duck, Pasta, Fermented Tofu Sauce
再另外一份餐就系烟鸭胸意粉同事食到意粉好咸而且鸭胸都颇“鞋“添,少少雪藏feel咁~
不过好得意嘅系呢间餐厅对于sauce(汁)嘅定义应该有少少误解~因为首先𠮶条鱼原本问职员话系南瓜汁嘅结果冇南瓜汁啦变咗一啲甜甜地嘅沙律醋。另外risotto都系问左话系忌廉汁点知黎到见唔到有忌廉汁。唔同左唔紧要,但职员下次可以同客人讲声~!!hahaaa~
总结,其实呢个环境同呢个价钱系呢度食系抵食嘅都值得再比多机会黎试下,
但系个人觉得可以有多少少嘅进步~!!︿︿