2011-11-24 262 浏览
又系团购作祟,晌年初透过团购,以$99购买$180 Kosmo Wellness Café嘅现金储值卡,晌指定期限内到指定分店换取储值卡就得喇,而且因为系一张储值卡,基本上无时限,用几多扣几多。而且,知道依间店子一向以供应健康有机无添加食物为主,相信食得更安心。再者,张卡仲当系会员卡咁用,买任何嘢都有九折,感觉系抵上抵,又唔使急住去食。不过,张卡袋咗晌身好耐,近排先走去食。事缘同个老友下午参加咗啲活动,但要到三点先开始,所以依家点几钟嚟Kosmo食啲嘢打打底之余,晌度吹吓水摄时间。今个晏昼,人客较少,拣坐二楼梳化位。老友要杯有机豆奶配三文治,我就拣咗杯杂果汁加盒饭。龙虾牛油果三文治 $23 + Soy avocado regular $32一份其实得半件,感觉都几贵,如果买两份就$42,平几蚊。友人觉得馅料唔系好多,龙虾肉可能得几粒仔,大部份都系生菜,灯笼椒…等配料,酱汁太多令到个面包湿漉漉,唔系太好食,佢话仲要咗两份添,唉!而𠮶杯牛油果有机豆奶仲令友人失望,因为友人好钟意食牛油果,但杯嘢只有豆奶味,牛油果味无掟企。Masala Chicken Rice $43 + Kosmo Fig
,又唔使急住去食。不过,张卡袋咗晌身好耐,近排先走去食。

二楼近窗小圆枱座位
二楼较入梳化椅座位
龙虾牛油果三文治 $23
+ Soy avocado regular $32

,佢话仲要咗两份添,唉!
Kosmo Fighter(前), Soy avocado(后)
Masala Chicken Rice $43
+ Kosmo Fighter regular $28
好钟意马沙拉𠮶朕印度咖喱香,所以先拣依个饭。个饭由冻柜交去收银,佢哋会帮你翻叮整热,再送到去你个位。唔好睇盒饭细细,原来都几够份量。米饭除咗白米,仲加入红糙米,又有啲黄姜饭
,捞埋啲马沙拉汁,米饭富咖喱香,佢仲有一小兜乳酪青瓜酱跟盒饭,加埋再捞匀,味道仲丰富啲添
。而𩠌料除有马沙拉鸡,仲有车厘茄同烤青瓜片,几样嘢都几好多,咖喱很有香料味,唔单薄,鸡肉唔嚡。
至于杯杂果汁系由苹果、芒果、柠檬、姜打成,姜味主导,味道带辣带酸,其他苹果味、芒果味欠奉,而且有半杯系泡,感觉好揾笨
Masala Chicken Rice
加埋啲乳酪青瓜酱,正!
P.S. 消费系$145,但折咗就$130.5,不过,因为系团购,按比例计番,依餐实际用咗$72左右!
用餐优惠
团购