餐厅: UG Elements 有機農場.餐廳.市場
资讯:

2017-03-16 548 浏览
中午行过见有位便入去睇睇, 老板很好客不停介绍佢地既鸡同鱼都系自家养殖, 见价钱唔贵便试下。 座位很干净舒适, 点了的猪手饭配柠水($44) 很快便送来,据说米饭及柠檬还有猪手中的冬菇都是有机的。 米饭粒粒分明,软硬适中,猪手煮得超软嫩, 一咬便离骨, 无牙都食得。酱汁有少少酒味, 香气十足。 整体好有家常菜既感觉, 不会太咸亦没有油腻感。有机柠檬水饮落唔觉好特别, 但老板拿出有机柠檬俾我地睇, 柠檬好大个与平常柠檬有好大分别, 饮完仲可以请职员加热水, 相当抵饮。餐厅还有酸菜条供应客人自取, 酸酸辣辣的很开胃, 菜条非常脆嫩, 当然也是用有机菜做的。临走见有下午茶餐, 揾日要黎试试。

临走见有下午茶餐, 揾日要黎试试。

2017-03-16