2017-09-17
女朋友今日来接收工,佢推介呢间西式餐厅,所以我哋就黎左呢度试下,临时book到位都以为唔系好full,点知一来到就已经8,9成满,呢到位置好方便,系地铁站行几分钟就到。刚入坐,侍应就马上给我们餐牌,亦同我地介绍Today Special,几贴心。 餐厅嘅气氛好好,几"浪漫"下,装修比较复古,有好多好有特色嘅装饰品,位置同位置之间都好有空间感,坐得好自在。我地两个人叫左两个Dinner set1) 天使红虾香辣蒜片墨鱼面 ($178)2) 波士顿龙虾配黑松露薯条 ($258)两个餐都会有餐汤(蘑菇汤),蒜蓉包同餐饮,而波士顿龙虾个餐仲会有Cheese Cake做甜品。1) 天使红虾香辣蒜片墨鱼面 ($178)墨鱼面几辣,几野味,但系份量又比我地想像中既少,所以我地几个都好快咁食哂成碟面,面质ok,亦都唔算偏淋身,两只大虾亦好好肉。2) 波士顿龙虾配黑松露薯条 ($258)龙虾多肉,但有点韧,不过仍然非常鲜味。另外,薯条是厚切,外脆内软,点上餐厅更有附上茄汁,黑松露酱非常适合,女友不爱黑松露, 但我觉得点黑松露酱更美味。同女朋友坐了约两小时多,
我地两个人叫左两个Dinner set
1) 天使红虾香辣蒜片墨鱼面 ($178)
2) 波士顿龙虾配黑松露薯条 ($258)
1) 天使红虾香辣蒜片墨鱼面 ($178)
2) 波士顿龙虾配黑松露薯条 ($258)
同女朋友坐了约两小时多,也不会有职员催买单或赶走客人的情况。另外呢到只收现金,唔收卡。下次有机会会再黎支持小店。