2024-07-22
香港作为一个咁多居酒屋嘅地方,喺街度居酒屋都唔少,但系呢间真系the next level 师傅系日本人,好耐之前已经喺香港开舖,所以有好多嘢都系非常正宗吞拿鱼腩肉碎前菜:吞拿鱼,下面嘅熊仔系饼底。吞拿鱼带有鲜甜的海洋滋味,口感松脆,非常唔错海胆杏仁豆腐:带有浓郁的海鲜香气。两种截然不同的口感和味道完美结合鲷鱼刺身:新鲜肥美的鲷鱼刺身,刺身呢样嘢唔新鲜真系好大镬,但系呢度非常新鲜,而且有一个酸酸地嘅汁,比一般豉油Wasabi更加好✅日本大肠锅:好似系九州嘅料理?大肠经过长时间的焖煮,变得软嫩Q弹,汁水也沾染了各种香料的香气,吃起来回味无穷。有别于香港嘅大肠。佢哋呢度洗得好干净。原本一般我都唔食太肠,但系呢度嘅就完全冇问题👋👋鳕鱼西京烧: 鳕鱼片裹上特制的味噌酱汁,经过炙烧后外层酥脆,内里却保持住鲜嫩多汁的鳕鱼肉质。☝️☝️自家制烧鸡肉串:新鲜嫩滑的鸡肉,经过腌制和烧烤,表面焦脆多汁。搭配特制的酱料蘸食👍🏻👍🏻咖哩汤乌冬:浓郁香醇的日式咖哩汁,配上Q弹鲜爽的乌冬面,是一道温暖又养胃的好滋味。系一个完美嘅结尾。
吞拿鱼腩肉碎前菜:
海胆杏仁豆腐:
带有浓郁的海鲜香气。两种截然不同的口感和味道完美结合
鲷鱼刺身:
日本大肠锅: