2021-03-28 785 浏览
同朋友庆祝生日,佢话想食Beef Wellington,无咗Bread Street Kitchen & Bar,我都唔知有咩地方有得食+好食。比心机揾料就揾到The Leah同wooloomooloo prime都有得食,二选一后佢就拣咗The Leah。提一提,要到呢间餐厅,一定要搭䢂上去,如果搭电梯上嘅话只会去到Leah cafe果边,啲staff会叫你落返一层搭䢂上返3楼。Passion De-Light成份有cucumber infused vodka + lime + passion fruit,Vodka味唔太浓烈,果味清甜易入口。另外,杯中有块橙皮,令呢杯cocktail香气十足!呢个scotch egg真系一流!用鸭蛋整,所以蛋黄好大。干身嘅脆面包条点上流心蛋黄,令口感变得好好,而外层猪肉丰富咗无乜味道嘅蛋白,starter就咁出色令我好期待余下嘅食物到主菜Beef Wellington上场,无比较无伤害... 先讲好嘅就系牛煮出嚟嘅口感幼嫩,配上出色嘅红酒汁令牛柳味道再提升,side嘅薯蓉好creamy幼滑好好味;唔好嘅就系佢个酥皮同蘑菇蓉味道偏咸,比较之下,Bre

Passion  De-Light

Scotch  Egg  &  Soldiers

Beef  Wellington

;唔好嘅就系佢个酥皮同蘑菇蓉味道偏咸,比较之下,Bread Street Kitchen & Bar个mushroom truffle paste做得出色好多,松露嘅香气十足,菇蓉令酥皮同牛肉一齐食时嘅口感变得更好。不过可惜呢间餐厅喺香港已经收咗皮啦

Granny Smith  Apple  Pie  &  Nutmeg  Custard
呢个苹果批系不得之了嘅甜品!配上nutmeg custard后,味道香甜而不漏,同我喺香港最钟意食嘅Rapl苹果批有得比!

最后想讲返,The Leah service team佢哋好friendly好nice,由安排入坐、order食物、上菜都做得好细心,佢哋沟通得好好,员工之间也会互相补位帮忙,加分

我会期待下次我都会再嚟The Leah,不过就唔会再食Beef Wellington,而试佢个short rib同其他pie
2021-03-26
庆祝纪念