餐厅门口好吸引,充满气氛。未到12月就已经好有圣诞气氛,满满嘅圣诞装饰,播住圣诞音乐,好似提早过紧圣诞节咁欢乐。🎈是日餐汤南瓜汤冇特别调味,明显饮到淡淡南瓜嘅鲜味。配搭埋脆脆嘅面包,点上南瓜汤,十分之好味。🎈白酒牛油忌廉汁煮澳洲新鲜蓝青口超级推荐,份量很充足,食材新鲜。满满嘅白酒香、汁底幼滑,重点系青口鲜甜,海味咸香。只只都大大件、肉质肥美juicy,有咬口!必点🎈BBQ热溶芝士酱烤猪肋骨配薯条猪肋骨软腍,BBQ酱再加上半溶嘅芝士,咬落去肉嫩又惹味,配搭薯条好合适。佢哋薯条见到佢有薯仔皮,系用真嘅薯仔切成的,唔系就咁买急冻一包包拎去烹调,睇得出佢哋对每样食材都细心预备。🎈圣诞好够姜(Hot Only)十分推荐!首先卖相吸引,仲有少少嘅姜饼可以放上杯面。佢系姜再加牛奶,再有香浓嘅云呢拿味。饮落去好舒服好暖胃,佢嘅姜又唔系特别地辣,而系啱啱好容易入口。非常推荐,特别系天气冻嘅时候想饮一杯,暖一暖胃嘅女生!🎈Grapefruit Summer柚子好有清新嘅感觉。甜度唔高,甜甜地又酸酸地,好refreshing,好饮🎈圣诞人气魔法树好有节日气氛,有是的棍、硬糖做装饰,蛋糕系用红色做基底,加上绿

🎈是日餐汤

🎈白酒牛油忌廉汁煮澳洲新鲜蓝青口

🎈BBQ热溶芝士酱烤猪肋骨配薯条

🎈圣诞好够姜(Hot Only)

🎈Grapefruit Summer

🎈圣诞人气魔法树
好有节日气氛,有是的棍、硬糖做装饰,蛋糕系用红色做基底,加上绿色斑点嘅设计。食落去似红丝绒毛巾蛋糕再配上抹茶cream。成日嘅甜度啱啱好,抹茶味浓,适当嘅苦涩。配上蛋糕同nuts,成个感觉好match。趁着圣诞嘅浪潮,食一食,过吓节日气氛。

另外见到餐厅都好有新意,有吹气恐龙帮手送餐点,同埋带位,很欢乐有趣!见到有唔少客人都拎电话影相😂😂

📍Be Leaf
观塘敬业街55号皇廷广场地下2号舖
Shop 2, G/F, King Palace Plaza, 55 King Yip Street, Kwun Tong
港铁观塘站 B2 出口, 步行约8分钟
Grapefruit Summer
白酒牛油忌廉汁煮澳洲新鲜蓝青口
圣诞好够姜(Hot Only)
圣诞人气魔法树
2023-11-23