2022-10-09
《不负责任食评—Associazione Chianti》评分:🌕🌕🌕🌗总评:职员好热情好周到 每样野食都会详细介绍系度庆祝生日都几有气氛全间餐厅会为你唱生日歌🎂环境比较昏暗但嘈杂觉得适合同朋友黎多过同另一半黎野食质素唔错但呢个价钱会expect多啲wow factor 佢就唔算好惊艳🤨Beef Tartare职员会即时捞比你牛肉新鲜唔骚 配搭黑醋、mustard口味又会清新啲呢个几中意😋Beef Ragu Pasta系手卷通粉🍝伴随炆煮后既和牛酱汁味道咸咸香香 肉味浓郁但手工意粉黎讲可以再弹牙啲、蛋香味再重啲,亦唔算好挂汁属于好隐阵既味道但唔特别🥱1kg T-Bone🥩一件牛食两款风味外层黑色应该系grill完之后既效果里面就生熟度控制得好好 Dry aged完入味鲜嫩 油香味十足 又无乜筋😋但因为佢唔算熟成左好多日,就唔好expect佢阵牛味会好浓烈有种炭香味+少量发酵味,但调味唔够 完全无香料+盐味 略寡淡佢有配搭一款焦糖洋葱酱 偏甜又有啲回甘🧅同枱之间都有人中意 有人唔中意 好视乎个人口味🤨三款甜品叫齐哂Meringata系蛋白饼夹住鲜果忌廉莓类既酸甜中和左蛋白饼既甜腻 好食💞
评分:🌕🌕🌕🌗
环境比较昏暗但嘈杂
觉得适合同朋友黎多过同另一半黎
Beef Tartare
职员会即时捞比你
牛肉新鲜唔骚 配搭黑醋、mustard口味又会清新啲
呢个几中意😋
Beef Ragu Pasta系手卷通粉🍝
伴随炆煮后既和牛酱汁
味道咸咸香香 肉味浓郁
但手工意粉黎讲可以再弹牙啲、蛋香味再重啲,亦唔算好挂汁
属于好隐阵既味道但唔特别🥱
同枱之间都有人中意 有人唔中意 好视乎个人口味🤨
三款甜品叫齐哂
Meringata系蛋白饼夹住鲜果忌廉
莓类既酸甜中和左蛋白饼既甜腻 好食💞
Tiramisu 食落好轻盈 唔会浆住好腻既感觉 好好食💞🫶🏻
仲有一款almond pear pancake用杏仁粉做 配搭梨
味道ok但个人觉得太厚实太heavy 我一般
呢度啲cocktail全部都麻麻地🍸