2024-07-25
一直想去水母餐厅感受下个气氛,机缘巧合可以嚟到浩海立⽅ • 探游馆重新打造嘅餐饮品牌 - Cube O BLU Dining,真系令我大开眼界😻餐厅好大,超多水母箱,仲有一个位系繁殖水母,第一次见到好迷你嘅水母bb,感觉好治愈🪼 另外仲有一个爬虫馆同VR room,真系可以俾人沉浸式咁样去学习同体验大自然&环保概念🌎 体验完就系时候享受美食,餐厅由⽶芝莲星级厨师兼⾏政总厨Philo坐镇。佢曾于⽶芝莲星级餐厅为副厨师长,并与多位享负盛名嘅总厨共事,更喺胡曼集团担任过⾏政总厨嘅尊贵职位🧡佢嘅烹饪理念以简约为中⼼,强调⾼品质食材嘅⾃然风味~令客人可以⼀边享⽤⽶芝莲级数的佳肴,⼀边观赏⽔⺟优雅动⼈嘅姿态💯食物方面,叫左3道菜,每样都好高质😍前菜:腌北海道带⼦配⿂⼦酱,卖相好精致,以鲜甜清新嘅带⼦为底层,铺上碧叶红脉嘅红酸模,中间则凝聚著咸鲜、黝⿊嘅⿂⼦酱,味道层次好丰富😋主菜系慢煮⽜⾯颊,肉汁浓郁,入⼝后更是柔嫩即溶,伴碟系用左即磨2.5kg嘅黑松露制成嘅薯蓉,香味噗鼻而质感软滑,食完好满足🤤甜品Tiramisu造型好靓好精致,外层cream够幼滑,食到里面咖啡甘香开始渗出嚟👍餐厅而家主力做E
餐厅而家主力做Event,如果有大型/小型Event嚟Cube O Blu Dining都几特别,又有气氛🥳