2021-12-06
今日黎到大坑食Elementary澳洲菜😆Lunch time时间满座,餐厅唔算多位,book左先黎会好啲食物水准有惊喜,而且性价比高❣餐厅位置唔算方便,系天后同铜锣湾中间,行大约10分钟左右🍱3 Courses Lunch Menu ($128)🥦StarterElementary Fried Cauliflower, almond, ranch source头盘黎到净系睇卖相已经有惊喜,原来系炸椰菜花👍表面炸得香脆,加埋啲杏仁片同酱汁,令到口感好丰富😍再睇返原来系招牌菜,推介💯🐟MainSeabass Fillet主菜拣左鱼,呢个就有啲失色🥲鱼上面铺左好多洋葱,可能我麻麻地洋葱,觉得同条鱼唔太夹而且酱汁冇乜味,麻麻地😵🍨DessertStrawberry ice cream雪糕就正常,加左半块曲奇饼而家天气冻食落都几冻不过雪糕都好香士多啤梨味😝野饮叫左杯Lemon Soda, 入面加左啲姜,感觉都几清新🤤/😋食物质素:7/10🍽️用餐环境:7/10💰性价比:7/10👣回头率:7/10/📌Elementary大坑书馆街15-16号地舖
食物水准有惊喜,而且性价比高❣
餐厅位置唔算方便,系天后同铜锣湾中间,行大约10分钟左右
🍱3 Courses Lunch Menu ($128)
🥦Starter
头盘黎到净系睇卖相已经有惊喜,原来系炸椰菜花👍
表面炸得香脆,加埋啲杏仁片同酱汁,令到口感好丰富😍
再睇返原来系招牌菜,推介💯
🐟Main
Seabass Fillet
主菜拣左鱼,呢个就有啲失色🥲
鱼上面铺左好多洋葱,可能我麻麻地洋葱,觉得同条鱼唔太夹
而且酱汁冇乜味,麻麻地😵
Seabass Fillet
🍨Dessert
Strawberry ice cream
雪糕就正常,加左半块曲奇饼
而家天气冻食落都几冻
不过雪糕都好香士多啤梨味😝