2023-06-03
高街出名多餐厅,所以间吾中都黎呢条街揾食😋今日又黎左呢条街睇下食咩先。经过见到呢间韩式炸鸡餐厅,装修几有特色,小清新,仲有沙发位,坐得好舒适😆店内播住K-pop, 仲有个大电视播住韩国煮食节目,店员全部都系外藉人士,好似去左个小旅行咁😁炸鸡(一半一半) $218 韩国餐厅必叫韩式炸鸡😍呢间餐厅有几款炸鸡选择,口味有蜂蜜芥末,酱油,辣酱油,甜辣,又可以拣有骨,冇骨,鸡翅膀同鸡膇,仲可以配搭炸年糕,炸饺子和葱丝。细份有8件,大份16件。今次试左两种口味😋 蜂密芥末有骨鸡+甜辣无骨鸡。鸡件大大件,即叫即脆,上枱脆卜卜热辣辣,真心好食🤤炸粉好薄,淡淡肉。个人比较钟意蜂蜜芥末有骨鸡,连骨一齐炸令鸡肉比较多肉汁,比较juicy 😁而且个汁另上,方便自己控制份量👍🏻 甜辣酱都好食,但我觉得个汁吾太多,如果多翻d就完美😆石锅牛肉饭$118呢个热门菜式好多人叫,我又要试下😋果然吾错!饭的份量惊人,石锅好深,面头蒲满配菜,有烧牛肉,流心蛋,紫菜,芽菜,冬菇,红萝卜丝,超级足料!加埋韩式辣酱一齐捞,有得玩有得食😆石锅又可以keep住温度,食到最后个饭仲系热,而且个底有少少饭焦😍好好食。柚子密梳打$38 清新
炸鸡(一半一半) $218
石锅牛肉饭$118
柚子密梳打$38
清新解😋
总括来说,呢间餐厅开系宁静的高街,坐得好舒服,食物质素好高,得闲我一定会再黎个伪旅行😂😂