2020-05-20
希云街有好多细细间嘅食肆,今日嚟咗其中一间黄店Felice Cafe。门口有一幅的连侬墙,贴满五颜六色嘅memo纸,从玻璃折门就可以看到餐厅里面精致嘅装修。餐厅里面暗黄嘅灯光带来浪漫嘅气氛,周围都贴着抗争的海报,今日是「一个人的浪漫」,所以选择坐喺吧枱位置。今晚嘅set dinner有六款选择,由$86起,最后我拣咗「海胆黑松露忌廉汁扁意粉」($145)。晚餐附送餐汤,今晚系忌廉粟米汤,质地唔系creamy𠮶种,但都有粟米和忌廉味,不错。海胆黑松露忌廉汁扁意粉估唔到海胆咁大件,好开心呀!非常新鲜,入口即溶,味道十分鲜甜,海胆味在口腔内回旋,太正了!扁意粉嘅黑松露味都十分突出,加上极creamy嘅忌廉汁,配搭一流,非常好味!真心推介!而且份量都多,食完都已经好饱。餐饮本身配冻/热柠茶/水,但可以用半价价钱转特饮,我就选择咗芝士奶盖百香果茶(原价$32 ),芝士奶盖唔会太咸,果茶果香味浓郁,两者配合恰当,令到成件事更加满足。
今晚嘅set dinner有六款选择,由$86起,最后我拣咗「海胆黑松露忌廉汁扁意粉」($145)。 晚餐附送餐汤,今晚系忌廉粟米汤,质地唔系creamy𠮶种,但都有粟米和忌廉味,不错。
海胆黑松露忌廉汁扁意粉