2023-07-23
琴日同朋友去开港岛区,因为行咗成日路,大家都好攰,好想食好多嘢。我就谂起喺湾仔金钟附近有一间Pizza,一直都想试吓,但系冇机会,所以我就同朋友去左试啦。我哋去到嘅时候,差唔多已经满晒,冇位。所以店员就安排咗我哋坐吧枱,因为行咗成个,所以我哋都冇再等位直接入去坐吧枱啦。入到去地方香港相对暗,好有气氛,大家都好开心。一睇餐牌,我哋就已经决定咗要食好多嘢,但系因为我哋只系得两个人,最后我哋拣咗taste menu,当中包含两个词菜、两款Pizza、两款甜品。 两个川菜都好出色,特别系个Tata,好有吞拿鱼同埋牛肉嘅味道。另外𠮶个芝士温打,都非常出色。个黑松露Pizza真系好好味,我哋望住个Pizza这个出口,一出来就放入口,个中新鲜嘅感觉,真系好满足。一放入口就一大就黑松露嘅味道,再加上我最钟意嘅芝士,简直系无懈可击。另外𠮶个四重芝士Pizza都好好食,佢个面上面有啲蜜糖,甜甜地,令pizza更加易入口。我哋拣咗Tiramisu同埋朱古力慕丝,我个人就比较钟意tiramisu,如果佢再大杯啲就好啦。
入到去地方香港相对暗,好有气氛,大家都好开心。