2024-02-07
餐厅环境几舒服,播住舒服轻松嘅音乐、枱与枱之间嘅位置阔落。我哋嗌咗两个lunch set。🍄蘑菇汤配蒜蓉面包蘑菇汤好creamy ,唔单止蘑菇味浓,仲饮到一粒粒嘅蘑菇,有口感。蒜蓉包香脆,满满说蒜蓉香味。蒜蓉面包好适合点蘑菇汤食。🍄烟三文鱼沙律沙律新鲜、爽口,烟三文鱼厚度适中。系一个几唔错嘅开胃前菜。🍄 Grain Fed Ribeye Steak with grilled vegetable & side green salad 新西兰肋眼排配烤蔬菜和沙律 $125分量十足,大过我嘅手掌。很惊喜。比起一般坊间牛扒系食佢嘅口感、软度,佢嘅肋眼排更注重牛本身嘅肉味。牛扒煎烤得啱啱好,好有肉味。越咬就会越食得出佢嘅香烤味,同埋肉眼扒本身嘅肉味,系质素好高嘅肉眼扒。烤蔬菜有薯仔同埋椒, 烤得好香口同埋入晒味,好好味。🍄 Crab Meat Lasagna 蟹肉千层面 $110佢以芳蒂娜芝士、牛油帕玛森芝士和浓郁的瑞可塔乳酪为特色菜。一开始会担心千层面嘅份量会好大食唔晒,但系上碟嘅时候见佢系细细地一个,一人份量。上枱嘅时候仲系热辣辣,切开嚟食嘅时候,仲有芝士拉丝。食起嚟嘅口感食到一丝丝嘅蟹肉,
🍄蘑菇汤配蒜蓉面包
🍄烟三文鱼沙律
沙律新鲜、爽口,烟三文鱼厚度适中。系一个几唔错嘅开胃前菜。
烤蔬菜有薯仔同埋椒, 烤得好香口同埋入晒味,好好味。
佢以芳蒂娜芝士、牛油帕玛森芝士和浓郁的瑞可塔乳酪为特色菜。
上枱嘅时候仲系热辣辣,切开嚟食嘅时候,仲有芝士拉丝。食起嚟嘅口感食到一丝丝嘅蟹肉,有厚度嘅千层面,成个感觉好match、几推荐。
🍄 Cake
佢嘅甜品系蛋糕配上士多啤梨酱。蛋糕系偏向湿湿地、比较原味feel。食完主食之后食呢个甜品,食起嚟几light、几舒服。
🍄 Iced cappuccino
唔错,上面𠮶层cream几细滑又滑,下面咖啡都香浓。
🍄 冻柠茶
红茶茶底香浓清新,加上可以自己到糖浆,都几方便。
🎈总括嚟讲
性价比高,百几蚊松啲就可以食到一餐lunch set,食物质素高同埋有心思。特别欣赏店员出餐嘅速度好、细心留意到我哋share lunch set,会细心拎两个碟仔俾我哋share。
📍La Mensa Grill & Bar (Plaza 88) (荃湾)
荃湾杨屋道88号Plaza 88地下5-7号舖