2009-10-01 3 浏览
喺 openrice 见到篇编辑推介既食评,所以睇完烟花之后去左试下,我同男友就拣左焦糖布甸椰果子、千层班戟同埋tiramisu椰子芒果布甸冻(野饮)。个千层班戟真系有好几层,中间啲cream好滑好轻,啲班戟都好薄,唔会成块厚皮甘,成晒成个都唔会流,唔错,而且都有0的创意, 唔会好似平时成日食到咁块包埋0的cream就算既班戟; 我旧雪糕又无上面 venela𠮶旧甘窝,正常无熔到~杯tiramisu椰子芒果布甸冻既味好得意,好似真系食紧 tiramisu 甘,最低层有旧布甸,同许留山有只爽有啲似,但佢呢个就有芒果味同有咬口啲,好味!男友拣左个焦糖布甸椰果子(最衰无晒电,影唔到),佢批开左个椰青顶摆左个焦糖布甸落去,啲芒果好甜,下面系啲椰青汁啫哩,跟据佢枱面张介绍系话"以椰青水加赿南水晶粉煮成"gawo,但食落的确好清甜,岩我呢啲燥底人食完降温,不过建议可以食多啲个啫哩先,唔好俾个布甸抢走左啲清甜味,不过男友就话捞埋黎食好味~编辑推介果然唔错!~会再黎试其他野,见到个榛子芝士炸窝饼好似几好味~

个千层班戟真系有好几层,中间啲cream好滑好轻

千层班戟 - 好味
千层班戟 - 真系有几层, 好薄好香
千层班戟 - 睇落0的cream好似好多, 但唔"流"
tiramisu椰子芒果布甸冻
枱面介绍椰果子
2009-10-01
千层班戟 - 好味
千层班戟 - 真系有几层, 好薄好香
千层班戟 - 睇落0的cream好似好多, 但唔"流"
tiramisu椰子芒果布甸冻
枱面介绍椰果子