2020-08-26 1294 浏览
上次一个人去荳子食午餐,就已经念念不忘食物同环境气氛。今次带好朋友一齐,再去荳子,仲可以点多几道菜式,尝试其他美食。我地叫咗芝士薯条,黄金蟹肉意大利粉,千岛酱蟹棒蟹子帆立贝薄饼。所有食物卖相都好吸引,相当精致。当然又系打卡影相既时候啦。至于味道方面,芝士薯条系浓浓既车打芝士铺面,薯条岩岩炸好,又热又香脆,令到芝士半溶拉丝状态,食到停唔到口。黄金蟹肉意大利粉,顾名思义黄金即系咸蛋黄,浓浓既咸香再加埋蟹肉香菇配料,蟹肉味浓郁,最紧要意粉汁量够,所有配搭都好match,好好味,卖相更加赢哂,原只蟹盖上碟,值得推介。最后千岛酱蟹棒蟹子帆立贝薄饼,千岛酱配海鲜绝对一流,用料果然十足丰富,大量海鲜配料,有明太子,蘑菇,洋葱,蟹柳同带子,加埋千岛酱同芝士,好味道。薄饼即叫即制,饼边微脆,饼底又唔会太厚。荳子果然无令人失望。
黄金蟹肉意大利粉
荳子果然无令人失望。
千岛酱蟹棒蟹子帆立贝薄饼

黄金蟹肉意大利粉