2016-05-21
今日落住大雨,7点几8点去到都见到有人等位,舖头唔算太大,但由个布置睇得出主人都想客人坐得舒服,舖头坐满哂,4个人去都安排到张卡位比我扡坐,打开餐牌见到上面都有好多选择,石头饭,拉面,冷面都有好多款,我地叫左个四人套餐,再散叫左其他野,四人套餐有五样野,三款小菜,再有四杯餐饮,$308其实唔贵,而且佢上菜速度好快。(套餐)石头传统杂锦鸡肉饭其实可以拣鸡/猪/牛,猪就系辣嘅,因为之后都会叫牛,所以就拣左鸡,个饭有好多菜,红萝卜丝,白萝卜丝,青瓜,芽菜,仲有我谂系波菜同埋鸡肉,韩国辣酱就一碟咁你,自己钟意几多就落几多,捞埋一齐食,同系韩国食过嘅拌饭味道一样,同埋个煲好保暖,d饭无咁快冻。(套餐)韩式煎海鲜葱饼个饼好薄,好易咬开,海鲜好似唔系好食到,但系块饼真系煎得好香口,金黄色咁好吸引。(套餐)人参鸡汤个汤参味唔重所以唔会苦,系真系有条人参系入面嘅,汤好够味,只鸡细细但都有好多肉,煮到已经好淋,用筷子好轻易就可以撕开d肉,个汤配埋大大碗白饭,索左汤汁嘅饭好香好食。(套餐)铁板烧牛仔骨突然一堆韩式食物出现左个牛仔骨好似好奇怪咁,但呢到就系惊喜位,烧得真系几好食,只汁好香,连骨都可以咬好耐,因
其实可以拣鸡/猪/牛,猪就系辣嘅,因为之后都会叫牛,所以就拣左鸡,个饭有好多菜,红萝卜丝,白萝卜丝,青瓜,芽菜,仲有我谂系波菜同埋鸡肉,韩国辣酱就一碟咁你,自己钟意几多就落几多,捞埋一齐食,同系韩国食过嘅拌饭味道一样,同埋个煲好保暖,d饭无咁快冻。 (套餐)韩式煎海鲜葱饼
个饼好薄,好易咬开,海鲜好似唔系好食到,但系块饼真系煎得好香口,金黄色咁好吸引。 (套餐)人参鸡汤
个汤参味唔重所以唔会苦,系真系有条人参系入面嘅,汤好够味,只鸡细细但都有好多肉,煮到已经好淋,用筷子好轻易就可以撕开d肉,个汤配埋大大碗白饭,索左汤汁嘅饭好香好食。 (套餐)铁板烧牛仔骨
突然一堆韩式食物出现左个牛仔骨好似好奇怪咁,但呢到就系惊喜位,烧得真系几好食,只汁好香,连骨都可以咬好耐,因为入哂味,烧得岩岩好,锁住左d肉汁,完全唔老唔韧。 (套餐)泡菜煎饺子
唔系好食到泡菜,普通饺子咁,但煎得又系好靓好香,都好食。 (套餐)前菜
拣左泡菜,海带同菠菜,前菜好普通,到到食都差唔多,提下佢个泡菜,呢到系迎合左香港人口味,会无咁辣,唔系好食得辣嘅人都可以食到。 韩式 寿司
料好足,尽量做到材料同韩国嘅紫菜包饭一样,饭个一层唔会太厚,佢有比埋豉油你,当然我觉得唔加豉油会更加好,因为料好足嘅关系我觉得好好食。 炆牛肋骨煲
又系会送一大碗白饭系列,牛肋骨炆到真系好淋,一咬落下d汁出哂泥个下好正,萝卜同冬菇都好入味,白饭捞埋汤汁超好食。 朱古力沙冰
跟餐加$20,d沙冰keep到好耐,唔会咬到碎冰,好甜好朱古力味。