2017-06-01 1403 浏览
难得今个星期二有假放,就入左太古行街,凉下冷气,避一避暑行到咁上下,就开始揾野食做晚餐啦。呢边都食过几间food court既野,有铁板同丼饭,但今晚想食下啲简单啲既野,所以就拣左大户屋啦。我地差唔多8点先拎飞,都要等5张2人枱。呢间大户屋都几好,有大约6个位俾人坐系度等。一放假就多人食饭,我地都等左4个字先有得入去。一入去先知呢间大户屋都好大下今晚我叫左个盐曲烧牛肉配热既荞麦面。原来好大份架,又有饭又有面,好彩同男朋友share食炸见有啲宣传新会员加入个app就送豆腐,就join左。个豆腐好有豆味,虽然冇咁滑,但豆味好浓,男朋友好钟意。个牛烧得好入味,咬落去仲几juicy架,个饭又有啲烧汁,捞埋食,又有牛香又有饭香,正丫就咁睇荞麦面,以为佢会好淡啦,但点知又冇㖞,个汤都几浓㖞,加埋啲面一齐食,啱啱好呢个餐仲有个蛋,蛋好滑,以为斋蛋冇料,但原来入面有鸡肉同蘑菇,两样料都有自己既味道,完全冇俾蛋盖过之后试埋条银雪鱼。哗,惊喜万分!!!条鱼既外表煎到好脆,而鱼身啲肉又好滑,又少骨,味道好香,口感一流呢条鱼可以不断encore想食日本住家饭就要黎大户屋啦,价钱唔贵,但又有日式既野食味道
难得今个星期二有假放,就入左太古行街,凉下冷气,避一避暑

我地差唔多8点先拎飞,都要等5张2人枱。

呢间大户屋都几好,有大约6个位俾人坐系度等。

一放假就多人食饭,我地都等左4个字先有得入去。

一入去先知呢间大户屋都好大下

之后试埋条银雪鱼。哗,惊喜万分!!!

呢条鱼可以不断encore

2017-05-30