2019-07-09 74 浏览
今晚屋企无饭食,去左荃湾揾细妹解决,因为佢公司好近悦来坊,所以就去左睇下有咩好食,细妹话想食日本菜,所以就去左试呢间拉面店装潢方面真系好贴近日本餐厅,灯光、墙身设计、灯笼装饰都系日本餐厅既特色,好欣赏佢放左好多多啦A梦既公仔俾人影相,好有心思见到d公仔就知店主放左好多心机多啦a梦系一大影相位茶杯都好靓好有日本风味坐落我地就即刻点菜,餐厅主要系提供饭、拉面同小食见到有最新推介,我当然要试下,最后拣左一个豚(猪)软骨拉面同北海道芝士忌廉炸鸡饭拉面既份量比食开既多豚(猪)软骨有三大件,煮得好腍好入味,而且中间隔住层薄薄既油脂,入口好香但又唔会太腻,恰到好处抵赞,有软骨既位入口唔使点咬就呑得,小朋友都岩食豚(猪)软骨系有水准之作北海道芝士忌廉炸鸡饭都无令我地失望,炸鸡简直系出色,难怪系餐厅推介成个set有沙律、面豉汤、茶碗蒸同主菜四样,主菜份量好多,炸鸡四件,有三件超大件,热辣辣上菜,咬开仲出紧烟,食一啖就觉值回票价,炸鸡既炸粉薄到几乎无,但鸡肉仍然可以幼嫩多汁,而且好厚肉好惊喜有咁既水准,忌廉汁有薯仔鸡肉同洋葱,好足料,配饭一流$73呢个价钱配呢个份量同质素系超值呀!!!茶碗蒸既蛋都好滑好足

见到d公仔就知店主放左好多心机

多啦a梦系一大影相位
茶杯都好靓好有日本风味

坐落我地就即刻点菜,餐厅主要系提供饭、拉面同小食

拉面既份量比食开既多
抵赞,有软骨既位入口唔使点咬就呑得,小朋友都岩食
豚(猪)软骨系有水准之作
豚软骨拉面

北海道忌廉芝士炸鸡饭餐
$73呢个价钱配呢个份量同质素系超值呀!!!
炸鸡好厚肉,炸粉好薄

茶碗蒸既蛋都好滑好足料,有肉有冬菇有蟹柳,面豉汤唔会系死咸
整体水准都好高
2019-07-08