2016-07-31
今晚同屋企人一行5人去左山林道食晚饭。我地叫左4个 Dinner set,再散叫左几样野食。食物都好唔错呢!Yummy😋1)是日餐汤- 浓郁南瓜汤 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻2)白酒煮蚬 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻D蚬好新鲜、好好食呀!😍3)芝士焗薯蓉👍🏻👍🏻👍🏻4)烤澳洲肉眼扒👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻5)香草烤羊架👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 (超好食!屋企人最中意个汁)6)芦笋什菇意粉👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻7)松露烤烧春鸡👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(鸡肉完全唔鞋口,又滑又嫩,非常juicy!)8)散叫老板既推介- 拿破仑蛋糕👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻个Dinner set 包餐汤/沙律,仲有饮品同甜品,而且价钱一D都唔算贵,经济抵食!餐厅环境不算大,侍应厨师亦唔多,一眼望哂都不过是3个人。但佢地由介绍菜单、落单、上菜、直至埋单都好好招呼,好有效率。佢地仲会同每台客吹下水,默默帮我地refill 水,服务认真唔错。By the way, 我地今晚仲同老板倾左阵计,倾落先知道原来餐厅上星期先grand opening!! 希望呢间新餐厅会keep 住食物既高水准、同待客既热情,生意兴隆,客似云来!
1)是日餐汤- 浓郁南瓜汤 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻