L'AMOUR

2024-09-18 331 浏览
兰桂坊除左饮酒跳舞,都有好多餐厅,质素亦都唔差😍不过都明显见到兰桂坊静咗唔少🥹龙虾餐 $1388餐包配黑松牛油酱及猪肉酱两款酱都好香浓,猪肉好少见,几特别。面包都松软👍🏻澳洲小龙虾刺身小龙虾切薄片,肉质鲜嫩滑捋捋咁,配以蕃茄等配料,未食过,口感几特别。招牌鹅肝龙虾蛋挞蛋挞皮酥脆,包裹住滑嫩既鹅肝同新鲜既龙虾肉,口感层次分明,唔会好甜。炸法国康提芝士软壳龙虾沙律炸软壳龙虾配沙律几特别,龙虾肉弹牙饱满配搭新鲜嘅蔬菜同酱汁,增加清新嘅口感👍🏻烟熏原只澳洲龙虾龙虾肉好有光泽又肥美,烟熏既过程令龙虾既肉质更添一层独特的香味,搭配特制既酱料,口感丰富,唔舍得食晒🥹法国活浓龙虾汁配是日精选牛嫩滑既牛肉搭配浓郁既龙虾汁,牛肉高质,唔洗点龙虾汁都好好味😍但加埋就香啲😚法式龙虾带子薏米饭薏米饭既质地好有咬口同烟韧。龙虾同带子保持水准,好香、厚肉食得好滋味🤩龙虾柚子雪葩呢个set到甜品都仲有龙虾,不得了🙈 柚子+雪葩配搭唔错,唔会太甜👍🏻 龙虾味唔太出,但本身甜品好味蒜片辣椒蟹肉扁意粉 $258惊唔够食,我地叫多左个意粉。一样好食!蟹肉好多又长,有口感,意粉唔淋岩我!不过佢会有啲辣🙈结论🫰真材实料,感受到厨

龙虾餐 $1388
餐包配黑松牛油酱及猪肉酱
两款酱都好香浓,猪肉好少见,几特别。面包都松软👍🏻

澳洲小龙虾刺身

法式龙虾带子薏米饭

龙虾柚子雪葩

蒜片辣椒蟹肉扁意粉 $258

结论
🫰真材实料,感受到厨师静心用唔同方式去炮制食物
🫰同场见到几台客人都系庆祝生日,店员会播生日歌熄灯,仲有靓靓小花火蜡烛(?),好靓!岩晒E人呀🤣
🫰openrice book有折!🤩

好味度:8.5/10
回头度:8/10

🎡餐厅资料
餐厅名称:L'AMOUR
餐厅地址:中环兰桂坊德己立街58-62号协兴大厦地下A&B号舖
营业时间:星期一至四 12:00-03:00 & 星期五至日 12:00-05:00