2008-04-15
四月十五日(二)今早突然有AGENT打黎话下昼去九龙湾见工,于是下昼三点几就去左九龙湾,因为时间太赶,LUNCH只系食左个碗面。见见完工都只系五点未到,于是就行左去淘大间大快活度食番只油鸡肶+红荳冰。尼间大快活我同老婆之前星期六放工成日黎食下午茶,果时系MEGA BOX行一阵有免费车到出面马路,真系非常方便,而且每次都几满意。今次无车搭但好在见工地方近MTR,行过黎都好快到达~油鸡肶+红荳冰唔好以为油鸡肶系好普通既野,间间都差唔多。其实快餐店质素都几参差下,好似我楼下间美心D油肶有时可以好鞋,有时好正常,叫瀬粉既又会无咁好食,总之就唔系间间都水准咁稳定。尼度黎过好多次都有水准,所以觉得系一间唔错既大快活黎! 今次水准亦正常,鸡皮豉油味适中,鸡肉几滑,不错! 红荳冰则是较淋红荳的一种,非常合我口味!环境方面尼间大快活亦比较开扬,有窗景,比一般商场密封式的店好不小!
油鸡肶+红荳冰