2017-08-25 338 浏览
老公生日,同埋老公啲frd一齐落黎食生日饭,见新开张,近近地,又有独立房间可以book,于是就黎试试啦。男男女女一行十几人,叫左十几碟小菜啫啫通菜煲椒盐豆腐豉椒味菜鹅肠好好味椒盐鲜鱿好食,粉薄,最怕食到啲椒盐鲜鱿成旧粉,呢度嘅椒盐鲜鱿非常合格蒜蓉粉丝蒸蛏子不错炸子鸡皮脆肉嫩不过个人觉得可以咸多少少,本人比较like 重口味百花炸大肠椒盐腰果鸡软骨食到停唔到口豉汁带子蒸豆腐不是百福豆腐,不过可能有人会钟意百福豆腐多啲口感上觉得滑啲豉油皇炒面如果多啲芝麻仲正避风塘水鱿男人推介,男士们话好正惹味爽口,佐酒一流冬瓜盅,好多料,有金华火腿、瘦肉粒、带子、虾、胜瓜同夜香花……但略嫌咸左啲可能落多左金华火腿……脆皮咸猪手皮脆够味,不过影唔到相,出去食支烟返黎就比人撕杀左另外,去完洗手间出黎见到有枱客食紧好大碟象跋蚌刺身好正咁,即刻想柯打返碟,但侍应话要早一日预订咁唯有下次黎试下啦…整体黎讲,今餐饭非常满意,饮饱食醉,会再返转头,谂住下次黎试下火锅先好似话收凌晨两点半,老公话啱哂,下次可以同啲猪朋狗友落黎宵夜😬

啫啫通菜煲

蒜蓉粉丝蒸蛏子
不错

炸子鸡
皮脆肉嫩
不过个人觉得可以咸多少少,本人比较like 重口味

百花炸大肠

椒盐腰果鸡软骨
食到停唔到口

豉汁带子蒸豆腐
不是百福豆腐,不过可能有人会钟意百福豆腐多啲
口感上觉得滑啲

豉油皇炒面
如果多啲芝麻仲正

避风塘水鱿
男人推介,男士们话好正
惹味爽口,佐酒一流

可能落多左金华火腿……
脆皮咸猪手
皮脆够味,不过影唔到相,出去食支烟返黎就比人撕杀左

咁唯有下次黎试下啦…

2017-08-20
  • 豉椒味菜鹅肠