2019-12-26 225 浏览
依间舖头经过好多次,都好想试下,今次终于试到啦!唔系失望反而有惊喜。以我所知依间素食餐厅成日都推出唔同嘅新野,价钱嚟讲食晚餐会化算啲。反而午餐就觉得贵咗少少。泡菜烟肉卡邦尼意粉:有惊喜,因为个汁调教得十分适中,有浓浓嘅卡邦尼味道。泡菜汁亦十分突出,发挥到开胃作用,唔会令人食完觉得好漏嘅感觉。唯独以为有泡菜系入面,同埋佢哋用咗系我唔中意嘅扁意粉。总括意粉大力吸收到泡菜同卡邦尼汁,所以扁意粉食落无咁介意。蕃茄水牛芝士薄饼:惊喜在于用「薄饼」。薄饼都整得好松脆,水牛芝士完全发挥到主角嘅作用,十分有水准。至于黑松露薯条及沙嗲素鸡串就普通咗啲。炸物来说始终唔系佢哋强项。薯条就太过干身,沙嗲鸡串比较油。总括而言,主菜系唔错,小食就普通啲,未试过佢哋嘅饮品。

总括而言,主菜系唔错,小食就普通啲,未试过佢哋嘅饮品。

黑松露薯条
蕃茄水牛芝士薄饼