2022-06-06
餐厅门面以木色系同植物为主, 打造小清新嘅感觉🙊而餐厅入面, 灯光柔和,令人舒适放松😙🤞当日平日去有lunch set提供, 价钱由$98-$178不等, 包左餐汤同普通咖啡奶茶☺️🍢soup· 蘑菇汤 (餐汤)﹟菇味几浓郁, 口感creamy顺滑, 重点系够热, 不错的😊🍴ᴍᴀɪɴ· 慢煮16小时西班牙伊比利亚猪叉烧伴糖心蛋饭 $108﹟依个饭就似系日式版既叉烧饭😝有3大块半肥瘦叉烧, 食落唔算太嫩口但又未至于话鞋口🤔旁边配上了无得输既溏心蛋同埋啲菜🍳而啲饭就淋上左充满油香既酱油, 整体份量都好满足😎🍴ᴍᴀɪɴ· 北海道带子配南瓜汁意大利饭 $148﹟带子有2大粒, 生熟度处理刚好, 入口够嫩💕饭既软硬度都适中, 当中仲加入左啲藜麦、翠玉瓜同椒, 增加口感层次☺️整体调味有淡淡既南瓜香, 连唔系太钟意食南瓜既朋友都觉得易接受, 几好食🤭🥤ᴅʀɪɴᴋ· Tiramisu Latte $58﹟依杯味道十分有层次, 几推介🙌可以先用手指饼沾最顶层质感偏厚滑似奶盖feel既cream🥰之后就可搞破坏mix成杯野😆先系饮到面层带咸香既奶盖, 随后系咖啡香浓既果酸味😍成件事balance得好好, 唔
🍢soup· 蘑菇汤 (餐汤)
🍴ᴍᴀɪɴ· 北海道带子配南瓜汁意大利饭 $148
🥤ᴅʀɪɴᴋ· Tiramisu Latte $58
﹟依杯味道十分有层次, 几推介🙌可以先用手指饼沾最顶层质感偏厚滑似奶盖feel既cream🥰之后就可搞破坏mix成杯野😆先系饮到面层带咸香既奶盖, 随后系咖啡香浓既果酸味😍成件事balance得好好, 唔会太甜又唔会苦涩或过酸😛