2020-01-30 776 浏览
虽然武汉肺炎好恐怖,但都要食饭,最多唔去咁远。所以喺返住𠮶区揾食。佢哋主打马来西亚菜,所以今晚试咗喇沙,肉骨茶,美禄恐龙再加个小食拼盘。讲下个喇沙先,汤底浓郁,啲配料都好多,有三只大虾而每只虾都好鲜味,好食。至于个肉骨茶,系星加坡口味,即系比较多白胡椒,你见到碗野都好多肉,有猪手又有猪软骨,唔会好似其他地方剩系得堆汤无乜肉,所以又好味又饱。个小食拼盘,令我觉得最有印象嘅,就系个沙嗲酱,里面有一粒粒嘅花生同出面食开嘅唔同,好值得试。至于杯美禄恐龙,其实一向我觉得自己冲嘅都系一样味,完😂今次我冇食过嘅就系呢度嘅甜品,上次试过佢哋一个猫山王榴梿蛋糕,我觉得钟意食榴梿嘅朋友应该要试吓,我觉得好好味😋

至于杯美禄恐龙,其实一向我觉得自己冲嘅都系一样味,完😂