2021-02-21
我们一家人, 共吃了8 款点心及饭, 每款都好美味 :凤爪排骨饭 : 老公话份量唔少, 而且好味过某出名点心店, 又有菜, 又有荷叶托底, 很好。咸鱼肉饼饭 : 同样有荷叶托底, 又有菜, 咸鱼虽然不多, 但正体是好味的。红豆蓉银丝饼 : 唔系好食出红豆味, 但都好好味, 囡囡很喜欢。瑶柱鲜虾云吞面 : 云吞皮够薄, 有五只, 而且面质唔太重碱水味, 好!紫金流沙包 : 很流沙, 加上金色在包面, 卖相唔错。小龙包 : 皮够薄, 馅够靓, 真系一流。银丝萝卜肠粉 : 即是炸两加上萝卜丝, 相当特别, 我很喜欢。发财麻雀椰汁糕 : 和其他点心比较, 是最普通的, 不过都有椰汁味。总体来说, 我们一家人都赞好味, 都会再光顾。唯独觉得他们可以考虑茗茶费用不要收HK$8, e.g. HK$4 - 5 会恰当一点。
紫金流沙包 : 很流沙, 加上金色在包面, 卖相唔错。
小龙包 : 皮够薄, 馅够靓, 真系一流。
肉饼饭
凤爪排骨饭