2020-01-08
平安夜🎄兼生日🎂,特别拣咗呢间餐厅,之前比较过其他餐厅,都系认为呢间平安夜嘅餐牌最啱食,好彩完全冇失望😅餐厅地点算系好方便,近地铁、巴士、电车👍🏻食物方面,当晚只设5度菜嘅餐单,价钱算公道。而且如果唔讲,真系唔似社企,食物好有水准,最重要由头盘到甜品都系好食,真系有D喜出望外😄平安夜餐牌,每位$638+10%前菜1.日本松叶蟹、牛油果配龙虾膏及多士前菜2.香煎香脆法国鹅肝配焦糖苹果、苹果酱蓉、伴海盐。真心觉得好好味😋😋😋汤🥣法式龙虾汤🦞味系ok,但汤入面完全冇龙虾肉,少少失望😅前前菜:香煎缅因龙虾配白酒榛子巴马臣芝士忌廉汁😋几特别嘅配搭,榛子、芝士忌廉汁好夹龙虾🦞最重要龙虾好新鲜、肉质弹牙,正👍🏻👍🏻👍🏻主菜1.香煎美国顶级安格斯肉眼配比利时苦白菜、法国巴约纳火腿卷及新鲜石榴、秘制烧汁。可能系薄切牛扒,反而几好食😋主菜2.香煎100%橡果西班牙黑毛猪伴时令蔬菜、菠萝蓉烧汁。黑毛猪不会太硬,但又有质感,配菠萝蓉亦好夹😋😋甜品1.香橙梳乎厘伴香橙雪葩。呢个有小小保留,梳乎厘嘅橙味不足,但将雪葩混入就好好多,但嘥左冇得就咁食雪葩😂😂甜品2.特色朱古力薄脆蛋糕伴比利时呍喱拿雪糕🍦呢个真系好好味
餐厅地点算系好方便,近地铁、巴士、电车👍🏻
平安夜餐牌,每位$638+10%
前菜1.日本松叶蟹、牛油果配龙虾膏及多士
汤🥣法式龙虾汤🦞味系ok,但汤入面完全冇龙虾肉,少少失望😅
甜品2.特色朱古力薄脆蛋糕伴比利时呍喱拿雪糕🍦呢个真系好好味😋
顺带一提,平安夜晚有儿童合唱圑及女高音献唱圣诞及怀旧金曲,都系有❤️思嘅安排,赞👍🏻👍🏻👍🏻