2023-10-25
本身忠情车仔面嘅我,屋企附近愈开愈多车仔面店,间中都会食下依间车仔面除左车仔面,都有饭可以选择我拣左腩汁、萝白清汤、粗面、靓靓猪腩肉、酸斋、陈皮鱼蛋同猪红,粗面软硬度适中,腩汁味道未到话好浓郁,味道刚好又唔会过咸,猪腩肉完全系厚切,肥瘦均匀,口感实在又未到好软冧,酸斋酸甜味道够哂开胃,猪红一咬够脆爽,唔会煮得过冧,食车仔面又点少得陈皮鱼蛋,陈皮味够出众加上鱼蛋烟刃口感,好正!屋企人就拣左秘制辣汁、萝白清汤、油面、咖喱鱿鱼、卤水鸡中翼、虾条同菜脯蛋饼,秘制辣汁沟埋汤底好鬼过瘾又正,咖喱鱿鱼入口爽脆,鸡中翼卤得好入味,最正系虾条,煎得好香,外层带微脆,虾味弘烈兼有弹牙口感,必食之选叫多左个小食盐酥鸡,炸得个火喉刚刚好,入口酥脆可口,一啲都唔干,仲要愈食愈停唔到口
除左车仔面,都有饭可以选择