2018-05-12 58 浏览
听闻北角锦屏街有很多fusion食肆, 就约埋朋友逛逛, 今晚就在Soul9+ 西餐厅擦餐饱!今日餐汤系粟米汤, 当ㄧ啖放入口时, 粒粒鲜粟米蓉, 非常清甜, 每啖都感觉到浓郁嘅粟米味,绝不取考。煎鲈鱼忌廉薯蓉~ 鲈鱼系数一数二嘅高价鱼, 㕑师用少许盐腌制, 再用煎方式来烹调, 时间掌握得啱啱好, 外面卜卜脆, 鱼肉弹牙, 有一点点入口溶感觉, 好美味呀, 再配以黑松露酱忌廉薯蓉, 简直冇得弹, 松露酱惹味, 而薯蓉清及淡淡忌廉香味, 各有特色, perfect match!带子藓茄意粉~ 用新鲜蕃茄做自家制茄酱放在意粉上, 酸酸甜甜非常入味, 令人胃口大开, 而带子煎到半生熟, , 透明色的, 食落很有层次感, 感觉丰富。估唔到系锦屏街都有如此有水准餐厅, 价钱大众化, 真系不妨ㄧ试。