2016-05-17 152 浏览
去黑布街,又点可以少咗甜品,或者应该话甜品先系主角。本来无谂住咁快食呢间,点知原来佢哋呢个月庆祝紧两周年纪念,各款心太软半价!半价㖞!仲唔啦啦声入去食。呢间就真系名符其实嘞,佢啲甜品真系几好食,又唔算太甜,唔错唔错~而且好有诚意,识得出系有心机,有质素嘅。因为心太软半价,所以好唔客气咁叫咗3个甜品。紫薯waffle,系3样之中我最钟意嘅,唔太甜,而且非常香,未食已经闻到好香嘅窝夫味。紫薯其实本身个味唔特出,所以坊间嘅甜品都会整到佢好甜,呢度就冇啦,保留返紫薯本身淡淡嘅味道,成件事好rustic。再配埋朱古力酱同糖浆,真系好好味。我自己就钟意食糖浆多啲。芝士挞,其实都系贪佢15蚊,所以叫咗个,不过味道就麻麻,芝士味浓到我觉得臭,所以唔系好enjoy。心太软又系好正,仲要半价,所以更正!呢个系培茶心太软配金莎雪糕。浓浓嘅茶味,不过就有少少甜,但系茶味好够,蛋糕非常松软,火候控制得非常好,非常之流心。金莎雪糕真系好金莎味,唔系得个名,就算配埋蛋糕食,都食得出培茶同金莎嘅味,而且两者几夹。呢度嘅甜品真系唔错,我一定会再去食埋其他嘢!
去黑布街,又点可以少咗甜品,或者应该话甜品先系主角。

而且好有诚意,识得出系有心机,有质素嘅。

因为心太软半价,所以好唔客气咁叫咗3个甜品

呢度嘅甜品真系唔错,我一定会再去食埋其他嘢!
2016-05-13