2019-06-20 1817 浏览
公司有个中午饭聚同同事庆生日,我哋要方便返工所以就选择留喺尖沙咀食,我就订咗呢到。 试下佢哋嘅中午饭有咩特别好食。话晒有一围人,我哋当然叫咗唔少嘢食啦 我就介绍下我认为好食嘅 , 值得大家去试试榄菜肉松炒饭: 唔会过咸, 炒饭炒得粒粒分明, 饭质软淋福建炒饭: 饭上面嘅食材恰当, 芡汁份量刚好与饭份量配合脆米海皇泡饭: 我觉得好几特别,你先将 泡饭装落碗到,断而将脆米放喺面,我觉得落咗脆火米一齐食可增加唔同层次嘅口感,但整体略为啖味七味黄金豆腐 呢个我觉得好好食🤩 佢个脆皮面好正,外脆内软,豆腐好鬼滑,成嚿都好嘢味天鹅造型嘅芋头酥 : 个个争住攞嚟打卡影相 🤣🤣味道都唔错,不过自己食晒一个就好流好饱嘞建议同人哋share食一个,否则你系食唔落其他嘢😜同埋个天鹅头颈位置,你系咬唔烂咁㗎,唔知咩嚟嘅呢,咁鬼硬嘅潮式两面黄: 唔系间间酒楼都有得食,咁当然要叫番碟嚟食啦 沾埋糖及醋一齐食系绝配, 缺一不可饭后甜品……红豆糕: 钟意食红豆嘅可以试下,因为佢真系落重手超级多红豆🤣 唔太甜食咗唔使怕有糖尿病😆😆
公司有个中午饭聚同同事庆生日,

话晒有一围人,我哋当然叫咗唔少嘢食啦
我就介绍下我认为好食嘅 , 值得大家去试试

头抽干炒牛河

榄菜肉松炒饭
: 唔会过咸, 炒饭炒得粒粒分明, 饭质软淋

橄榄肉松炒饭

福建炒饭
: 饭上面嘅食材恰当, 芡汁份量刚好与饭份量配合

福建炒饭

脆米海皇泡饭

脆米海皇泡饭

七味黄金豆腐

天鹅造型芋头酥

潮式两面黄: 唔系间间酒楼都有得食,咁当然要叫番碟嚟食啦
沾埋糖及醋一齐食系绝配, 缺一不可

潮式两面黄

红豆糕