2022-01-02 1421 浏览
鲗鱼涌的「老字号」 好多西餐厅都系食气氛同灯光 但呢间真系例外嚟 山长水远都要入嚟食👍Menu一如既往地多选择~同埋这个灯光会否太靓食咗咁多次 佢哋嘅忌廉汤都总可以比到惊喜我😄同一般西餐厅唔同 唔系下下都红汤白汤咁无聊 佢哋啲忌廉汤成日用好特别嘅材料 几乎嚟亲都唔同 今日系甘笋忌廉汤 啲甘笋打得好细 食唔到任何颗粒 但每一啖嘅甘笋味都好浓郁 又唔假唔胶~证明真系落足料啊 餐包细细件 点汤定系点油醋都好好味 可以无限添包😋大满足J餐香煎银鳕鱼扒•意大利蕃茄蓉 鱼肉好滑好滑好滑 几乎入口即溶咁样 好得意嘅口感(自己喺屋企一定整唔到😅)极鲜美! 好juicy但层皮系卜卜脆 只鱼本身唔系好重味 但蕃茄蓉又出奇地唔会喧哗夺主 食材同酱汁嘅配搭做得好好🥺唯一缺点应该系比较多骨 要小心啲食 不过呢啲都无可避免 反而仲可以令我哋仔细品尝 冇得狼吞虎咽 完全唔影响佢嘅滋味呀 橙茶 每次必饮!试下就知 冇柠檬茶咁刺激咁酸 少少橙香 总之就系好夹 系我嘅饮品首选题外话 门口多咗盏灯 好有情调❤️

Menu一如既往地多选择~同埋这个灯光会否太靓

题外话 门口多咗盏灯 好有情调❤️