半年前已经知多左呢间文青Cafe, 最近更新咗menu,有埋嘢食同甜品! 连viutv既“深宵更”都有系个度拍摄过!一于去试下中医一向诸多忌讳,冻又话寒、甜又话湿、焗又话热气、咖啡又话燥,呢间嘢正在打破传统,就算食哂以上既嘢都自我感觉良好,Balance返 好似呢杯冷萃银菊咖啡咁,银菊降左咖啡既燥,直头系打和super😂,银菊味同咖啡估唔到都几夹,有咖啡香得黎又唔会盖过菊花味 当日未够2点,lunch set已经卖哂,唯有试其他,叫左碗盐渍樱花鸡丝凉面,非常清新!个人觉得岩夏天食多d 叫左个秋冬限定既冧酒无花果甜品,质感比较似scone 唔太甜,岩岩好,不过为食既朋友仔唔好太心急,入面有牙签桔住无花果重另外买左呢袋野蜂蜜冰唔系真系会溶既冰,系一旧旧既蜂蜜,冲水劲润,秋冬饮岩岩好消费满$220 重有佢地自家永生堂 @wingsangtonghk 既灯笼草 handcream 添!

冷萃银菊咖啡

鸡丝凉面

冧酒无花果蛋糕

重另外买左呢袋野蜂蜜冰
唔系真系会溶既冰,系一旧旧既蜂蜜,冲水劲润,秋冬饮岩岩好

野蜂蜜冰

2022-11-05