2021-04-29 652 浏览
一连五日嘅复活节假期,除咗陪下狗狗, 都要俾D 时间自己休息下嘅。所以呢日决定唔带狗狗, 自己同老公好好咁行下南丰纱厂市集。纱厂D 餐厅真系成日食,要谂下想食边间,咁啱谂到地下新开咗一间日式餐厅, 见门口话用日本米,  又有位! 好! 就试你啦! 餐牌上基本上都系牛/猪/牛脷配饭同咖喱/汤啦! 都几啱食㖞。 店内有宠物饰品卖。咖哩牛肉蛋包饭 - 老公点嘅, 首先, 蛋包饭做得好靓。日式咖哩食落甜甜哋, 用嚟捞饭简直一流! 略嫌牛肉份量比较少, 同少硬。牛肉乌冬 - 满满嘅牛肉加上昆布, 我钟意个汤底较清淡, 唔会劲重味! 餐饮包一杯茶, 都几好饮! 老公就加咗钱要咗个柚子梳打, 好饮!店员态度欣勤

店内有宠物饰品卖。

咖哩牛肉蛋包饭

牛肉乌冬