2024-09-10 81 浏览
平时搭车出市区食嘢就多,入屯门反而比较少,转埋轻铁就真系五只手指数得晒lol不过咁啱朋友住附近,所以就入去见下顺便响附近买嘢食番屋企啦!行咗一个圈见到呢间铺头有好多唔同类型嘅小食同甜品,就决定买番去试下~煎饼果子加爽脆猪颈肉及芝士本身煎饼已经有鸡蛋,薄脆同西生菜,今次加埋猪颈肉同芝士,分量好足!猪颈肉有七八块,真系啖啖都有肉仲要几juicy!配沙律酱好香,净系睇相就知佢地连酱都起势咁落,真系想减肥都难lol值得一提既系老板娘知道我搭轻铁过黎买即刻用盒帮我装住煎饼,真系好细心桂花河粉布甸碗呢个见其他人叫所以又叫~桂花河粉淡黄色好靓,食落有好香既桂花味,加埋原味布甸,小丸子,西米同爆珠真系好丰富呀!小丸子都几烟韧,本身唔好爆珠,但原来加埋一齐食好夹,椰汁可以番到屋企慢慢加好贴心!呢个价钱有咁多配料几抵!套餐鸭屎香手打柠蒙茶买煎饼果子/可丽饼加购野饮有得减十蚊,成件事变得好抵!大大杯仲要老板娘起势咁整,好有诚意!食咗咁多野饮番杯柠茶中和下好正抹茶可丽饼呢个系老板娘推介既~价钱黎讲唔算好平,但系d馅料真系好多!我专登咬咗两啖先影相,抹茶粉下面有层奶盖,下面系抹茶奶酪,然后底层有Oreo碎、cr

煎饼果子加爽脆猪颈肉及芝士

桂花河粉布甸碗

套餐鸭屎香手打柠蒙茶
食咗咁多野饮番杯柠茶中和下好正

抹茶可丽饼
呢个系老板娘推介既~价钱黎讲唔算好平,但系d馅料真系好多!我专登咬咗两啖先影相,抹茶粉下面有层奶盖,下面系抹茶奶酪,然后底层有Oreo碎、cream同香蕉,真系好丰富!
本来谂住会好甜,但系抹茶奶酪同抹茶粉既甘香中和咗个甜味,所以甜度完全系可接受。最钟意既系佢既packing,真系可以俾客人好好保护可丽饼番屋企,住远d都唔惊!

作为一间小店会咁认真咁研究包装,又好细心咁留意个客既需要,真系好值得支持!虽然住得唔算近但都会愿意再过黎帮衬~